Juha od prokulica i špinata


Zašto baš prokulica i špinat? Zato što ja jako volim prokulice, a moja djeca ih vole nešto manje pa sam im dodala špinat da ublaži okus, a da juha ne izgubi na jasno zelelnoj boji, hranjivosti i gustoći.
Prokulica i špinat su se ovdje odlično složili :)







300g prokulica
300g špinata
1 luk ljutika
3 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
2 žlice vrhnja za kuhanje

Očistite prokulice i prerežite ih na pola.

U lonac dodajte maslinovo ulje i sitno nasjeckanu ljutiku i kratko popržite, dok luk ne postane staklast. Tada dodajte prokulice i krupno narezani češnjak pa sve propirajte dok prokulice malo ne omekšaju. Dodajte narezani špinat, promiješajte i pirjajte dok ne uvene. Tada dodajte oko litru vode, pustite da provrije pa kuhajte dok prokulice posve ne omekšaju, oko 10 minuta.
Povrće usitinite štapnim mikserom, dodajte vrhnje za kuhanje (možete i više, ovisi o ukusu), posolite i popaprite i kratko prokuhajte, samo dok zavrije.

Poslužite sa kuhanim prokulicama ili poprženim kockicama kruha.

Print

Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije