Juha od brokule s orasima

Volim juhe sa pomakom, one koje imaju tajni sastojak koji im daje novu dimenziju. Sastojak koji oplemeni okus juhe, no pritom ostaje nenaglašen, onako lagano u pozadini.

Ovdje sam klasičnoj kremi juhi od brokule dodala tostirane orahe. Okus brokule i oraha se divno slaže i juha je dobila punoću i taj ekstra kik koji toliko volim. Ne samo u juhama :)







za 4 osobe:

500g brokule
2 češnja češnjaka
3dl vrhnja za kuhanje
sol, svježe mljeveni crni papar
šaka oraha


Brokulu očisitite, natrgajte cvijetove, a stapku ogulite i narežite na manje komade. Listove također očistite i natrgajte. Sve stavite kuhati u oko 1l hladne vode. Kad zavrije, dodajte cijele oguljene češnjeve češnjaka i kuhajte dok povrće ne omekša.
Orahe lagano popecite u zagrijanoj tavi bez masnoće. Pecite ih dok ne zamirišu. Ohladite ih i grubo zdrobite.

Kad je povrće omekšalo sklonite lonac sa vatre i povrće usitnite štapnim mikserom. Dodajte vrhnje za kuhanje i vratite juhu na vatru. Posolite, popaprite i kuhajte još oko 5 minuta. Umiješajte orahe, malo ostavite za ukras, te ostavite juhu da odstoji desetak minuta prije posluživanja.

Print

Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije