Sočni slatki kruh s bundevom i jabukom (Pumpkin apple bread)

Pravu kasnu, tmurnu i oblačnu, maglovitu i kišnu jesen treba razvedriti okusima jeseni. Mirisni, sočni, slatki kruh od bundeve i jabuke s orasima, pa pirovo brašno, maslinovo ulje, začini... Zdravo i ukusno mogu zajedno, a ovaj slatki kruh je dokaz za to. Iznenadit će vas aroma i miris i teško ćete se zaustaviti samo na jednom komadiću.
 








350g butternut bundeve
150g šećera
150ml maslinovog ulja
2 jaja
1 naribana jabuka
125g glatkog brašna
125g pirovog brašna
pola žličice cimeta
pola žličice muškatnog oraščića
1 zdrobljeni klinčić
prstohvat soli
1 žličica praška za pecivo
75g krupno nasjeckanih oraha

Bundevu ogulite, narežite na veće kocke i stavite kuhati u hladnu vodu. Kuhajte dok ne omekša. Tada ocijedite, štapnim mikserom smrvite u pire i ostavite da se ohladi. 
Pećnicu ugrijte na 180C.
Izmiješajte mikserom šećer i maslinovo ulje dok ne postane pjenasto. Dodajte jedno po jedno jaje i pire od bundeve i dobro izmiješajte. U drugoj posudi pomiješajte brašna, začine, prašak za pecivo i sol pa umiješajte u smjesu sa bundevom. Dodajte jabuku i orahe i pažljivo promiješajte. 
Kalup za kruh obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu. 
Pecite 50-60 minuta u ugrijanoj pećnici.
Ohladite i poslužite.

 Print


Primjedbe

  1. Baš lep kolač. Naročito mi se dopao uvod:) Budnevu obožavam i uvek tražim nešto novo od recepata sa njom. Sviđa mi se dodatak pirovog brašna.

    OdgovoriIzbriši
  2. Obožavam ovakve kolače, to mi je najčešći doručak u zadnje vrijeme.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije