Ružice od meda s jagodama

Ovo je pecivo idealno za dorucak, al bit će ukusno i kao desert poslije ručka. Tijesto je nešto kompaktnije zbog dodatka meda,  al je zato i ukusnije i duže zadržava svježinu. Nadjev je divan, želirni šećer poveže smjesu jagoda u nešto slično svježe pripremljenom pekmezu, no i jagode ostaju kompaktne i vidi se itekako da su upotrijebljene svježe jagode, a ne već ukuhane. A osim toga sokovi će se cijediti pa na dnu svake ružice stvaraju ukusnu slatku koricu.
Samo pazite da vam se ne prepeku, ja sam svoje izvadila doslovce u zadnji čas da ostanu meke:).









500g brašna
1 suhi kvasac
250ml mlakog mlijeka
50g meda
80g omekšalog maslaca
prstohvat soli

na nadjev:
500g jagoda
8 žlica želirnog šećera
žličica naribane limunove korice
60g maslaca narezanog na sitne komadiće





Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti na toplom mjestu da se diže oko pola sata. Premijesite ga pa ostavite da se diže još pola sata.

Ugrijati pećnicu na 180°C.


 
Dignuto tijesto razvaljati na veliki pravokutnik.
Za nadjev jagode narezati na kockice te dodati želirni šećer, limunovu koricu i maslac narezan na listiće. Dobro promiješati te raporediti po razvaljanom tijestu. Smotati i narezati na 12 debljih ploški.
Poslagati u namašćen okrugli kalup i peći 30-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
Posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Printaj recept






Primjedbe

  1. hvala :), zao mi je sto nisma stigla s ovim receptom na igru.

    OdgovoriIzbriši
  2. Obožavam doručkovati ovakve delicije.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako fino !! Ovo bi bio jedan idealan doručak, obožavam ovakva peciva , mekana i sa divnim nadjevom kao što je ovaj !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja! Ja i inače jako volim sva dizana tijesta :)

      Izbriši
  4. Super recept za jagodno pecivo. Imam jagode doma in bom takoj preizkusila tvojo idejo.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije